Owoce w hotelach all inclusiveyoutube.com/ Smaczne dania(screen)

Widzisz w hotelu ozdobnie wycięte i podane owoce i warzywa? Lepiej ich unikać, powód zdumiewa

Podczas wakacji wybór hotelu jest kluczową sprawą, szczególnie, jeśli decydujemy się na miejsce z obsługą all-inclusive. Warto wtedy pamiętać o kilku ważnych kwestiach, dzięki którym nasz urlop będzie idealny. Zgubne mogą być chociażby ozdobnie podane owoce.

Hotele all-inclusive z pozoru dbają o klienta w wyrafinowany sposób. Turyści często czują się bardzo dopieszczani. Niezbędna będzie jak wiedza na temat kilku sztuczek, które często stosują pracownicy takich miejsc.

Na co uważać w hotelu all-inclusive?

Jak pewnie wiele osób się domyśla, jedną z rzeczy, na których najbardziej się oszczędza, jest jedzenie. Często robione jest to w bardzo przemyślany sposób. Przykładem są owoce i warzywa, które podawane są w kreatywny sposób.

Arbuzy, dynie czy ogórki często wycinane są w dekoracyjne wzory. Stawiane są też na pierwszym stole bufetowym, aby przykuły uwagę klientów. I to działa. Jednak warto pamiętać, że taka metoda jest stosowana, aby zaoszczędzić.

Turyści biorąc ozdobnie powycinane kawałki owoców zjedzą mniej, niż gdyby częstowali się normalnie pokrojonymi owocami i warzywami. Warto uważać także na sałatki owocowe. Wiele kuchni robi je z nieświeżych owoców, na przykład pozostałości z dnia poprzedniego lub z resztek na sklepowych półkach.

Polka wyjechała na Bali na leczenie do szamana. Opowiedziała całą prawdę. Coraz więcej ludzi decyzuje się na podobny krokPolka wyjechała na Bali na leczenie do szamana. Opowiedziała całą prawdę. Coraz więcej ludzi decyzuje się na podobny krokCzytaj dalej

Oszczędzanie na żywności przejawia się także w inny sposób. Odradzamy zamawiania wszelkich owoców w piwie. Dlaczego? Ponieważ zazwyczaj są to produkty z puszki, które moczone są w gazowanym alkoholu, aby nadać im wrażenie świeżości.

Zwracajmy także uwagę na mięso ryb. Zamawiając pstrąga możemy dostać zupełnie inny gatunek. Często serwowane jest mięso rekina, które jest o wiele tańsze. Jest gotowane w słonej wodzie, aby zmienić jego smak, a następnie doprawiane tak, aby imitowało inny gatunek ryby.

Nie ma też co panikować, ponieważ jakość jedzenia jest niezwykle ważna. Takie sytuacje zdarzają się w tylko niektórych przypadkach. Pamiętajmy, że żywność w hotelach jest oceniana i zbyt słaba jakość może sprawić, że miejsce utraci status all-inclusive.

Inne ważne kwestie

Niestety, ale żywność nie jest jedynym problemem, które można zauważyć w hotelach all-inclusive. Wybierając dany hotel warto zapytać o wszelkie remonty, ponieważ klienci często nie są o tym informowani. A przecież nie chcemy słuchać hałasu wywołanego przez wiertarki i młoty.

Jeżeli widzimy oferty o znacznie niższej cenie niż zwykle, warto sprawdzić prognozę pogody na czas wyjazdu. W wielu przypadkach niższa cena wynika z pogody, która jest niekorzystana dla turystów. Dopytajmy także o plaże przyhotelowe, ponieważ często trzeba płacić tam za takie rzeczy, jak np. leżak czy parasol.

O tych wszystkich sprawach warto pamiętać rezerwując wakacje w nadchodzącym sezonie. Szczególnie popularne mają być takie kierunki jak Kenia czy Tanzania, a tam można znaleźć wiele hoteli all-inclusive. Więcej na ten temat pisaliśmy tutaj.

Spotkała Cię niecodzienna sytuacja na wycieczce? Prowadzisz hotel lub pensjonat i chcesz podzielić się z nami swoimi spostrzeżeniami lub historiami? A może chcesz skontaktować się z nami w innej sprawie związanej z turystyką? Zapraszamy do wysyłania wiadomości na adres redakcja@turysci.pl

Artykuły polecane przez redakcję Turyści.pl:

Źródło: globalinfo.pl

Następny artykuł