Kobieta pracowała 15 lat w hotelu. Mówi, czego lepiej unikać
Była pracownica hoteli opowiedziała, jak w rzeczywistości wyglądają śniadania, zwłaszcza te wliczone w koszt pobytu. - Naprawdę radzę unikać zepsutego jedzenia - mówiła na TikToku Brandi Augustus.
Brandi Augustus pracowała w hotelowych restauracjach w różnych obiektach niemal przez 15 lat. W tym czasie widziała na własne oczy, jak wygląda proces przygotowywania śniadań. Zdecydowanie odradza jedzenie tamtego jedzenia.
Dlaczego lepiej unikać śniadania w hotelu?
Kobieta opowiedziała, że w jednym hotelu musiała uprzątnąć stoły i naczynia, używając tylko jednego ręcznika papierowego. Jej przełożeni twierdzili, że ma być to lepsze dla środowiska, ale Brandi uznała to za obrzydliwe.
- Jeśli chcecie jeść śniadania w hotelu, koniecznie unikajcie gofrów. Bardzo często gofrownice nie są w ogóle czyszczone, a są używane przecież każdego dnia - zaznacza Augustus.
Radzi również unikać serwowanego do śniadania mięsa. Jak wskazuje, często szynki, pasztety są najgorszej jakości, a czasem nawet nieświeże. - Naprawdę radzę unikać zepsutego jedzenia - apeluje.
Filmik obejrzało 1,5 mln użytkowników TikToka, a niemalże 6 tys. zostawiło komentarze.
- Ona nie kłamie. Pracowałam w hotelach przez wiele lat i wiem, że nie sprząta się maszyn i urządzeń po zakończeniu pracy - czytamy w komentarzu.
Spotkała Cię niecodzienna sytuacja na wycieczce? Prowadzisz hotel lub pensjonat i chcesz podzielić się z nami swoimi spostrzeżeniami lub historiami? A może chcesz skontaktować się z nami w innej sprawie związanej z turystyką? Zapraszamy do wysyłania wiadomości na adres redakcja@turysci.pl
Artykuły polecane przez redakcję Turysci.pl:
-
Niebywałe, co wyłowił z mazurskiego jeziora. Ale gigant, walczył z nim 2 godziny
-
Sześć miejscowości odciętych od prądu. Nie do wiary, do jakiego kraju dotarła zima
-
Samolot nagle zniknął z radarów i słuch o nim zaginął. Po latach mówią o przełomie
źródło: WP