Stewardessa ostrzega: nigdy nie zamawiaj tego na pokładzie samolotu. „To obrzydliwe”!
Stewardessa uchyla rąbka tajemnicy przed podróżnymi. Opowiedziała o tym, jak pracuje i co dla personelu pokładowego jest normalne. Po tym mało kto zamówi coś z wózka z napojami na pokładzie samolotu.
Stewardessa radzi, czego nie robić na pokładzie samolotu dla własnego dobra
Przedstawiciele właściwie każdej branży mają swoje tajemnice. Są takie tematy, na które rozmawiają tylko w gronie zawodowców. Zwykli zjadacze chleba albo nie zrozumieliby, w czym rzecz, albo drobiazgowa wiedza o warunkach ich pracy nie jest im potrzebna do tego, by korzystać z ich usług czy kupować ich produkty. Kiedy takie smaczki wychodzą na jaw, czasem mocno można się zdziwić.
Stewardessa Deja, która publikuje filmy na TikToku jako i.amdejaa, właśnie odsłoniła przed pasażerami jedną z kart. Powiedziała, czego najlepiej w ogóle nie zmawiać na pokładzie samolotu. Po jej słowach podróżni inaczej spojrzą na wózek z napojami pchany przez personel pokładowy podczas lotu.
Przełom na lotnisku w Modlinie. Dotychczas było to jedynie marzeniem pasażerów Niedźwiedzie przyłapane na górskim szlaku i nie tylko. Teraz mogą być szczególnie niebezpieczne
Stewardessy nigdy nie piją kawy na pokładzie. Odradzają to też podróżnym
Stewardessa ostrzega ludzi, aby dla własnego zdrowia nie pili gorących napojów w samolocie
- Kiedy podróżujesz samolotem, nie pij kawy ani herbaty – powiedziała, dodając również gorącą czekoladę do listy zakazów. - Zbiorniki na wodę w samolocie nigdy nie są czyszczone i są bardzo obrzydliwe - mówi z przekonaniem.
Potwierdza to inna stewardessa. Zastrzega, że członkowie załogi nie piją w samolocie gorących napojów, bo musieliby skorzystać z wody z tego samego zbiornika.
Linie lotnicze deklarują, że regularnie sprawdzają czystość pojemników. W praktyce takie testy odbywają się rzadko.
- I nie zamierzają czyścić zbiornika, chyba że coś znajdą - mówi stewardessa.
Jak cieszyć się gorącym napojem w samolocie i nie martwić się brudem
Stewardessa sugeruje, co zrobić, by uniknąć rozczarowania jakością napoju na pokładzie.
- Jednym ze sposobów na delektowanie się napojem bez myślenia o brudzie, który może czaić się w zbiorniku samolotu, jest zamówienie filiżanki gorącej wody przed lotem - mówi. - Pasażerowie mogą to zrobić na terminalu po przejściu przez kontrolę bezpieczeństwa. Wczasowicze mogą poprosić w kawiarni o ciepłą wodę, którą dostaną za darmo. Mogą do niej włożyć własną torebkę herbaty czy saszetkę kawy - radzi.
Zasady niektórych linii lotniczych zabraniają wchodzenia na pokład z gorącym napojem - trzeba to sprawdzić przed wylotem.
Źródło: The Mirror